Leipomo Salonen on sitoutunut tukemaan toiminnassaan
YK:n kestävän kehityksen tavoitteita

 YK:n kestävän kehityksen Agenda 2023 -tavoiteohjelmassa on määritelty 17 kestävän kehityksen tavoitetta, jotka yhdessä tähtäävät äärimmäisen köyhyyden poistamiseen sekä kestävään kehitykseen, jossa huomioidaan tasavertaisesti ympäristö, talous ja ihmiset. Kestävällä kehityksellä voimme yhdessä turvata hyvän elämän mahdollisuudet nykyisille ja tuleville sukupolville.

Haluamme Leipomo Salosella edistää omalta osaltamme kestävää kehitystä ja olemmekin tunnistaneet vastuullisuusstrategiamme mukaisesti toiminallemme olennaisimmat ja tärkeimmät kestävän kehityksen tavoitteet.


EI NÄLKÄÄ

Leipomo Salonen on ruoantuottaja, joka tarjoaa edullisia tuotteita suomalaisiin talouksiin ja jakaa ylijäämäleivän vähäosaisille.

 

 


TERVEYTTÄ JA HYVINVOINTIA

Leipomo Saloselta löytyy hyvinvointia tukevia tuotteita, jotka ovat osa terveellistä ruokavaliota ja yhteisiä hetkiä. Lisäksi Leipomo Salonen huolehtii työntekijöidensä terveydestä ja hyvinvoinnista.


IHMISARVOISTA TYÖTÄ JA TALOUSKASVUA

Kestävä liiketoiminta on osa hyvinvoivaa yhteiskuntaa. Leipomo Salonen huolehtii liiketoiminnan kestävyydestä ja kustannustehokkuudesta.


KESTÄVÄT KAUPUNGIT JA YHTEISÖT

Leipomo Salonen tarjoaa työ- ja harjoittelumahdollisuuksia monenlaisille ihmisille ja jakaa tuotteitaan ruoka-apuun.


VASTUULLISTA KULUTTAMISTA

Leipomo Salosen päätuotteilla, ruoka- ja kahvileivillä, on melko pieni hiilijalanjälki painoon suhteutettuna ja moniin muihin elintarvikkeisiin verrattuna (https://www.leipatiedotus.fi/tietoa-leivasta/vastuullinen-leipa.html). Leipomon prosessit on optimoitu torjumaan ruoan hävikkiä.


ILMASTOTEKOJA

Leipomo Salonen on saanut ilmastotavoitteille virallisen hyväksynnän kansainväliseltä ilmastohankkeelta, Science Based Targets -aloitteelta (SBTi).


Vastuullisuutemme painopisteet




Leivomme ympäristöä kunnioittaen

Ilmastonmuutos edellyttää toimia kaikilta. Siksi myös me Leipomo Salosella teemme voitavamme pyrkimällä vähähiilisiin ratkaisuihin.  

Laskimme koko liiketoimintamme hiilijalanjäljen vuodelta 2023. Suunnitelmana on vähentää oman toimintamme (Scope 1 ja 2) hiilidioksidipäästöjä 42 % vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2021 tasoon. Olemme saaneet ilmastotavoitteillemme virallisen hyväksynnän kansainväliseltä ilmastohankkeelta, Science Based Targets -aloitteelta (SBTi).

Ostamme viljaraaka-aineet luotetuilta toimijoilta, jotta voimme varmistaa, että luonnon monimuotoisuus on huomioitu viljelyssä. Kuljetuksemme on suunniteltu tukemaan logistiikan tehokkuutta raaka-aineiden sekä tuotteiden toimituksissa.

Emme halua heittää muruakaan herkullisista tuotteistamme hukkaan, mutta mikäli hukkaa syntyy, se hyödynnetään biopolttoaineena ja eläinravintona.   

Lue lisää ympäristövastuustamme.




Pidämme leipäperinteen tuoreena

Leipä on aina edustanut suomalaisille rehellisyyttä, juurevuutta ja yhdessä jakamista. Monessa sukupolvessa kulkenut Leipomo Salonen on perheyritys, jossa luottamus laatuun ja rehelliseen leipätyöhön on kulkenut perintönä. Tätä toimintatapaa, mainetta sekä tuoreen leivän perintöä haluamme vaalia myös jatkossa jokaisena päivänä, osana monisukupolvista vastuullisuuttamme.

Pidämme leipäperinteen tuoreena panostamalla tuotekehitykseen, joka takaa laadukkaat sekä herkulliset uutuustuotteet ammattitaidolla leivottuna. Haluamme olla tukemassa suomalaista ruokakulttuuria, jossa leivällä ja yhteisillä kahvitteluhetkillä on vankka paikkansa osana perheiden yhteisiä hetkiä. Siksi leivomme tuoretta leipää ja kahvileipää suomalaisten pöytiin joka päivä, ympäri vuoden.

Tutustu tuotekehityksemme uusimpaan Makuja maailmalta -tuotesarjaan. 




Tarjoamme turvallisia tuotteita

Tuotteidemme laatu ja turvallisuus on meille kaikkein tärkeintä. Siksi noudatamme elintarvikkeita koskevia turvallisuusmääräyksiä niin tuotannon, jäljitettävyyden kuin pakkausmerkintöjenkin osalta. Meillä on käytössämme auditoitu BRC-laatujärjestelmä. Monet tuotteistamme ovat pitkään tuotannossa olleita suosikkituotteita, joiden laatuun kuluttajat voivat luottaa kerta toisensa jälkeen.

Tuotevalikoimastamme löytyy hyvinvointia tukevia tuotteita, jotka ovat osa terveellistä ruokavaliota ja yhteisiä hetkiä.

BRC-elintarviketurvallisuussertifikaattimme pääset tutustumaan tästä. 




Ruokimme hyvinvointia

Haluamme leipoa hyvää – myös hyvää ympärillemme. Meille on tärkeää huolehtia työntekijöistämme hyvin. Meillä työsuhteet ovat pitkiä, ihmiset viihtyvät ja kaikkien työntekijöiden kanssa käydään vuosittain kehityskeskustelut. Meillä ei syrjitä ketään ja käytössämme on ilmoituskanava häirintätapauksia varten. Huolehdimme työnteon turvallisuudesta ja tarjoamme työkokeiluja sekä harjoittelumahdollisuuksia opiskelijoille ja harjoittelijoille.

Haluamme jakaa hyvinvointia myös lähiyhteisöille lahjoittamalla leipää päivittäin hyväntekeväisyyteen.

Kunnioittamalla suomalaista työtä ja huolehtimalla toimintamme kannattavuudesta varmistamme, että tuemme osaltamme suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnin rakenteita.

Tutustu koko vastuullisuusohjelmaamme alta